Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Συνέντευξη της Ηλέκτρας σε site της Θράκης



Στην Κομοτηνή βρίσκεται η τέως αθλήτρια του ΓΣΑ Ηλέκτρα Καλή όπου σπουδάζει (Νομική) και αγωνίζεται στην Αλεξανδρούπολή στον τοπικό Ορφέα


Μάλιστα έδωσε συνέντευξη στο site inevros.gr

την οποία αναδημοσιεύουμε
1.Από που κατάγεσαι;
Κατάγομαι από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από το Άργος.
2.Πότε ξεκίνησες να παίζεις βόλεϊ και γιατί επέλεξες αυτό το άθλημα;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το βόλεϊ όταν ήμουν 11 χρονών. Βέβαια πιο σοβαρά άρχισα να παίζω στα 14. Η επιλογή αυτού του αθλήματος έγινε τελείως τυχαία. Προέκυψε από μια ενημέρωση που μας είχαν κάνει στο σχολείο. Έτσι αποφάσισα να το ξεκινήσω.

3.Αγωνίζεσαι σε διαφορετική θέση από αυτήν που ξεκίνησες;
Όλα τα χρόνια στην ομάδα μου στο Άργος έπαιζα στην θέση του διαγώνιου. Μόνο την τελευταία χρονιά που αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα χρειάστηκε, για λίγες φορές, να παίξω ως ακραία. Τώρα στον Φοίνικα στην γυναικεία ομάδα παίζω ως ακραία ενώ στις νεανίδες παίζω ως διαγώνια. Επομένως η θέση μου είναι σχετικά σταθερή.
4.Σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί μέχρι τώρα;
Έχω αγωνιστεί μόνο στον Γυμναστικό Σύλλογο Άργους . Στην ουσία ο Φοίνικας είναι η πρώτη «καινούρια» ομάδα που με υποδέχεται.
5.Όταν δεν παίζεις βόλεϊ με τι ασχολείσαι;
Κατά κύριο λόγο, ως φοιτήτρια, προσπαθώ να δίνω βάση στην σχολή μου, καθώς οι απαιτήσεις είναι πολλές. Αλλά φυσικά, όπως κάθε φοιτητής, περνάω αρκετό χρόνο με την παρέα μου.
6.Είχες κάποια παίκτρια σαν πρότυπο που θα ήθελες να μοιάσεις;
Γενικά ,όταν παρακολουθώ αγώνες, υπάρχουν πολλές καλές παίκτριες  που με εντυπωσιάζουν με το ταλέντο τους. Δεν θα έλεγα ότι μπορώ να ξεχωρίσω κάποια γιατί ο τρόπος που παίζουν με κάνει να προσπαθώ και εγώ να γίνω όσο πιο καλή μπορώ.


7.Μίλησε μας λίγο για το Φοίνικα, πως βρήκες τα πράγματα στην ομάδα;
Η ομάδα του Φοίνικα είναι μια απίστευτα οργανωμένη ομάδα. Το κλίμα ανάμεσα στις παίκτριες, τον προπονητή και γενικότερα στα μέλη της είναι πάρα πολύ καλό. Μπορώ να πω ότι θα χαρακτήριζα την ομάδα και ως μια οικογένεια. Υπάρχει επίσης και μεγάλη κατανόηση από την ομάδα δεδομένου ότι όλες οι αθλήτριες έχουμε υποχρεώσεις, οπότε μας βοηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και βρίσκουν πάντα την λύση σε διάφορες δυσκολίες.

8. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος;
Φυσικά, ο στόχος μας για φέτος, όπως και σε όλες τις ομάδες τέτοιου επιπέδου, είναι να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα και γιατί όχι η άνοδος στην Α2 κατηγορία.
9.Μια συμβουλή στα παιδιά που αρχίζουν τώρα το βόλεϊ.
Όχι πάρα πολλά πράγματα και τίποτα περίπλοκο. Πρέπει να έχουν πίστη στον εαυτό τους και να γνωρίζουν ότι μέσα από τα λάθη τους και την σκληρή προπόνηση θα φτάσουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και επειδή πολλές φορές θα χρειαστεί να θυσιάσουν αρκετά πράγματα για χάρη του αθλητισμού, θα πρέπει να ξέρουν πως αξίζει τον κόπο, για αυτό να οπλισθούν με υπομονή και να μην τα παρατάνε στην πρώτη δυσκολία.