Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Εκδήλωση για τις γυναίκες απ την ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ

 
Σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00, στο Valia Plus Cinema & Theater στο Άργος (Παπανικολάου και Αγίου Κωνσταντίνου), η δημοτική κίνηση του Τάσσου Χειβιδόπουλου # ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, αφιερωμένη στις γυναίκες.


Πρόκειται για μια ανοικτή συζήτηση του Υποψηφίου Δημάρχου Άργους – Μυκηνών με συμπολίτισσες του Δήμου, κατά την οποία θα αναπτυχθούν απόψεις, σχετικά με τον ρόλο που πρέπει να έχει η γυναίκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η # ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ, θέλοντας να ενθαρρύνει την αυξημένη εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, πρωτοτυπεί μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης, δίνοντας τη δυνατότητα να ακουστούν οι απόψεις, τα οράματα και οι προσδοκίες των γυναικών, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά στη διαδικασία της αλλαγής και στην βελτίωση των υφιστάμενων συνθηκών διαβίωσης.
Καλεσμένη και ομιλήτρια το απόγευμα της Δευτέρας θα είναι η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου.
Η Μαρία Ανδρούτσου αποφοίτησε το 1982 από το 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005.
Εργάστηκε 10 χρόνια ως καθηγήτρια Φυσικής σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στον Άγ. Δημήτριο και από το 1995 εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα.
Από το 1998 συμμετείχε ενεργά στο γονεϊκό κίνημα. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος το 2002. Διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού. Το 2006 επανεκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος και παρέμεινε μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 τέθηκε επικεφαλής του συνδυασμού ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ και εκλέχθηκε Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου. Το 2014 επανεκλέχθηκε Δήμαρχος για την περίοδο 2014-2019.