Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Κυριάκος Ντελόπουλος o chef από την Τρίπολη που μαγειρεύει σε ολόκληρο τον κόσμο



Ένας chef με καταγωγή από την Τρίπολη μαγειρεύει σε ολόκληρο τον κόσμο και κάνει την παραδοσιακή Αρκαδική κουζίνα ''διάσημη'' μέσα από τα πιάτα του


Ο Κυριάκος Ντελόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη.

Οι εφηβικές του ανησυχίες ταλαντεύτηκαν σε πολλά προσφιλή επαγγέλματα όπως  του σερβιτόρου και μπάρμαν σε τοπικές επιχειρήσεις της Τρίπολης μέχρι και διαιτητής σε μικρές ομάδες της πόλης του χωρίς όμως κάποιο απ' αυτά να  εκφράζει το καλλιτεχνικό ταπεραμέντο που έκρυβε βαθιά μέσα του. 
Όλα αυτά θα πάρουν άλλη τροπή όταν στα 19 του χρόνια κατά τη διάρκεια της θητείας του με την ειδικότητα του μάγειρα (τυχαία)  θα έρθει για  πρώτη  φορά σε επαφή με τον πάγκο της κουζίνας.. εκεί θα πάρει τα πρώτα ερεθίσματα της μαγειρικής και θα καταλάβει πολύ νωρίς το πάθος του για την μαγειρική και πως πρέπει να δοκιμαστεί και σε αυτό  !!
 Έτσι λοιπόν εγγράφεται  στη σχολή ΙΕΚ Ξινή όπου με την υπομονή και επιμονή της κας Καλλιόπης Μενδρινού αποφοιτά με επιτυχία  και ξεκάνει να κάνει το πάθος του επάγγελμα !
Ακολουθούν συνεργασίες σε περιοχές όπως είναι η Θάσος η Σαντορίνη, Τρίπολη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κρήτη ακόμα και στην Αγγλία στο Maclesfiild.
Μπαίνει στην ελληνική γαστρονομία με έδρα την Καβάλα όπου νιώθει ευγνώμων και μεγάλη τιμή όπου ανήκει στην οικογένεια της ελληνικής γαστρονομίας.
 Ο άνθρωπος που χρωστάει πολλά σε όλο αυτό είναι ο Στέλιος Δίγκας,  αντιπρόεδρος ομοσπονδίας Ελλάδος και διακεκριμένος σεφ στο κάπνισμα κρέατος, καθώς και ο πρόεδρος ομοσπονδίας Ελλάδος κος. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.

Μεγάλο ρόλο στην πορεία του θα παίξει η γνωριμία του με έναν από τους μεγαλύτερους σεφ που έχει αφήσει το στίγμα του στην Ελληνική γαστρονομία, ο κύριος Γιώργος Αρμενιάκος , όπως και πολλοί άλλοι που είναι δίπλα του και τον στηρίζουν.

Ο ίδιος πλέον είναι σεφ στην Κύπρο και έχει ξεκινήσει μια καινούργια καριέρα με πολλά πρότζεκτ και event.