Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Τι είπε ο Φασούλας για Α2 ,γυναίκες και τοπικές ενώσεις

Σε συνέντευξη του ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ Παναγιώτης Φασούλας,αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών,στο γυναικείο μπάσκετ και τις τοπικές ενώσεις


Θα πρέπει να υπάρχει μια επιτροπή 3 ατόμων που θα ασχολείται με την Α2 Εθνική και θα αποτελείται από προέδρους ή παράγοντες ομάδων της κατηγορίας. Στόχος της επιτροπής θα είναι να διοικήσει την κατηγορία, γιατί γνωρίζει καλύτερα τα δεδομένα της λόγω κατηγορίας. Θα πρέπει να φέρουν έσοδα στο πρωτάθλημα, αλλά και να επιλύουν προβλήματα των ομάδων που δεν θα μπορεί να τα λύσει το ίδιο γρήγορα η ΕΟΚ. Το ίδιο μοντέλο μπορεί να γίνει και με τις άλλες κατηγορίες, όπως είναι η Β’ αλλά και η Α1 Εθνική γυναικών.

Εμάς μας ενδιαφέρει η Α2 Εθνική γενικότερα να γίνει ισχυρότερο πρωτάθλημα και πρώτα από όλα να πάψει να λέγεται Α2 Εθνική, γιατί αμέσως είναι υποτιμητικό.
Δεν λέει κανείς πως η Α2 Εθνική έχει στείλει δύο παίκτες στο ΝΒΑ, τον Αντετοκούνμπο και τον Ποκουσέφσκι. Οπότε δεν πρέπει να την υποτιμάμε, αλλά να κοιτάξουμε να την κάνουμε πιο εμπορική.

Επίσης, σημαντικό κομμάτι στο οποίο θα δώσουμε σημασία είναι το μπάσκετ γυναικών. Δεν είναι τυχαίο που το ΝΒΑ προωθεί το μπάσκετ γυναικών και το ίδιο κάνει και η UEFA. Άπαντες θέλουν να μεγαλώσουν τον οργανισμό τους και αυτό θα γίνει μόνο αν έρθουν νέα μέλη. Και τις γυναίκες τις θέλουμε κοντά μας

Σε ότι αφορά τις τοπικές Ενώσεις;

Π.Φ.: “Οι Ενώσεις παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν για να μην απασχολούν τον πρόεδρο της ΕΟΚ με σειρά από τοπικά ζητήματα σε όλη τη χώρα. Ο ρόλος τους είναι ουσιαστικός και όχι μόνο διαδικαστικός για να εισπράττουν χρήματα από παράβολα. Οι Ενώσεις παίρνουν χρήματα από τον προϋπολογισμό της ΕΟΚ και αυτό θα συνεχιστεί αλλά όχι με το ίδιο μοντέλο.
Με το πρόγραμμα “Χείλων” με βάση μαθηματικό τύπο και ανάλογα με τα σωματεία που έχει στην ευθύνη της η κάθε Ένωση θα παίρνει συγκεκριμένο ποσό. Έτσι θα κάνουμε εμείς και όχι με την λογική να δώσουμε πιο πολλά χρήματα σε όποιον είναι φίλος μας.
Επίσης, θέλουμε να επαναφέρουμε το ενωσιακό πρωτάθλημα και τις μεικτές ομάδες όπως ήταν παλιά. Γνωρίζετε πως υπάρχουν Ενώσεις με διαφορετικούς κανονισμούς στη Θεσσαλονίκη από ότι στην Πάτρα; Θα πρέπει οι Ενώσεις να έχουν κοινή γραμμή και επίσης να ελαφρύνουν τα οικονομικά των σωματείων.
Αν το ένα σωματείο έχει 400 παιδιά και το άλλο 50, δεν πρέπει να υπάρχει η ίδια διαβάθμιση και η κάθε Ένωση θα πρέπει να γνωρίζει αυτά τα νούμερα όπως και ποια ακαδημία κάνει την καλύτερη δουλειά.
Όταν το κράτος μοιράζει χρήματα σε απόρους, δεν το κάνει το ίδιο, αλλά τα δίνει στον εκάστοτε δήμο για να τα μοιράσει όπως γνωρίζει αυτός καλυτέρα.
Αυτό τον ρόλο πρέπει να παίζουν οι Ενώσεις και εδώ να εκφράσω την εξής απορία: Για ποιο λόγο να υπάρχουν 15 Ενώσεις και 4 τεχνικές επιτροπές; Για ποιο λόγο σταματάμε το εφηβικό στα 18, την χρονιά δηλαδή που σταματάνε τα περισσότερα παιδιά για να ασχοληθούν με τις πανελλήνιες εξετάσεις;

Αντί να κρατήσουμε μια χρονιά ακόμα και να μείνουν τα νέα παιδιά μέσα στην οικογένεια του μπάσκετ, εμείς τα διώχνουμε. Ο μόνος τρόπος για να μεγαλώσει ένα άθλημα είναι να μεγαλώσει η βάση της πυραμίδας και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ασχοληθούμε