Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ποιος είναι ο Τόλης Κουτρούλιας ο προπονητής των Γερανών Λουτρακίου

Ένας μεγάλος Έλληνας ,μπασκετμπολίστας ο Τόλης Κουτρούλιας αποφάσισε να δουλέψει φέτος ως προπονητής (μπορεί να τον δούμε και να παίξει πάλι) σε ομάδα της ΕΣΚΑ-Κ τους Γερανούς Λουτρακίου


Ας δούμε λοιπόν το βιογραφικό του Τόλη

Ο Απόστολος (Τόλης) Κουτρούλιας, γεννημένος στις 27 Απριλίου 1976 στο Λουτράκι Κορινθίας, είναι Έλληνας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής.

Διαθέτοντας ύψος 2,03 μέτρα, αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ και του σέντερ. Αποτελεί το δεύτερο παραγωγικότερο σκόρερ στην ιστορία της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Ο Κουτρούλιας ξεκίνησε να αγωνίζεται από τα τμήματα υποδομής των ομάδων του Ποσειδώνα Λουτρακίου και του Πρωτέα Αθηνών, πριν υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στα 19 του χρόνια με την ομάδα του Πανελληνίου. Παρέμεινε για έξι χρόνια στην ομάδα των «Ολυμπιονικών», αγωνιζόμενος στην Α2 εθνική κατηγορία, πριν αγωνιστεί στο ανώτερο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος με την ομάδα του Άρη την σεζόν 2001-02, όταν και είχε μέσους όρους 4,5 πόντων και 2,2 ριμπάουντ σε 23 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Το 2002-03, κατέκτησε την πέμπτη θέση στην Α2 με την ομάδα της Χαλκίδας, ενώ από το 2003 ως το 2005 φόρεσε την φανέλα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, στο πρωτάθλημα της Α1.

Επέστρεψε στην Α2 το 2005-06 με την ομάδα της ΜΕΝΤ και ως το 2008 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Δάφνης.

 Κατά την διετία 2008-2010 φόρεσε την φανέλα της Νήαρ Ηστ και μετά από έναν χρόνο στην Πάτρα και την Ολυμπιάδα, υπέγραψε στο Παγκράτι, όπου παρέμεινε ως το καλοκαίρι του 2016, όταν και ολοκλήρωσε την αγωνιστική του καριέρα.

Είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ξεπερνώντας τους 5.000 πόντους το 2015.

Ο Κουτρούλιας είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής, έχοντας εκφράσει επιθυμία να στραφεί προς την κατεύθυνση αυτή στο μέλλον.

Ο Κουτρούλιας είναι παντρεμένος με την τηλεπαρουσιάστρια Ελσα Τόλη

 Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, την Τερψιχόρη (γενν. 2010) και το Γιώργο (γενν. 2012).

Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα ο Κουτρούλιας διατηρεί και επιχειρηματική δραστηριότητα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λουτράκι