Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Μία ομάδα μια παρέα...ο μπασκετικός Ερμής Κιβερίου (αφιέρωμα)

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Ερμή Κιβερίου αποτελεί μια από τις θετικές παρουσίες στην Α2 κατηγορία την ΕΣΚ Αργολιδοκορινθίας.


Ομάδα πλαισιωμένη με αθλητές και παράγοντες που στοχεύουν  να προάγουν το άθλημα που αγαπάνε και σαν μια μεγάλη παρέα  δημιουργούν ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Με συνεχή παρουσία τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πως αποτελεί σοβαρή και σταθερή αξία για την κατηγορία.

Την Αγωνιστική περίοδο 2019-2020 τερμάτισε στην 4η θέση και ήταν η ομάδα που θα έκρινε τον πρωταθλητή εάν το πρωτάθλημα δεν σταματούσε, δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του, λόγω  COVID.

Στην φετινή αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε με το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών,  αν και τα πρώτα ατυχή αποτελέσματα, τα οποία  κρίθηκαν στον πόντο και στις  λεπτομέρειες,  δεν πτόησαν η ομάδα παρέμεινε ενωμένη και δυνατή, δείχνοντας την αξιοπρέπεια και το ήθος που την διακρίνει και πως παρόλα αυτά είναι μέσα στο στόχο της που δεν είναι άλλος από  να αγωνίζεται να παίζει καλό μπάσκετ και να διεκδικεί κάθε ματς.

Η  ομάδα σε κάθε της προσπάθεια έχει στο πλευρό της πάντα τους φίλους της που δημιουργούν υπέροχη ατμόσφαιρα.


Η ομάδα φέτος ενισχύθηκε σημαντικά αποκτώντας τους «τρεις σωματοφύλακες» Θάνο Σταυράτη, Διονύση Δωροβίνη και Δημήτρη Μπακόπουλο, αποκτώντας έτσι επιπλέον εμπειρία και δυναμική.

Επίσης στην ομάδα ήρθαν  ένα «υπερόπλο» και δικό της παιδί ο Δημήτρης  Καρκαλάτος  και το «πολυεργαλείο» με καταγωγή από το Κιβέρι  ο Βασίλης Χρυσής.

Έτσι μαζί με τους «παλιούς» δημιούργησαν ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο…

Αντωνόπουλος Σταύρος,

 Από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας και της κατηγορίας αφού αγωνίζεται ανελλιπώς από το 1991 και έχει αγωνιστεί στις ομάδες: ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ Γ.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ,  ΕΦΟΑ ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ, ΠΕΔΙΑΔΙΑ Α.Ο. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, ΠΡΩΤΕΑΣ B.C. ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ  και έχει συμμετάσχει  στο Χριστουγεννιάτικο camp 80 αθλητών από την Ελλάδα ως προεπιλογή για την ομάδα της Εθνικής,  στα πρωταθλήματα ενώσεων με τη μικτή ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ από το 1994 – 1996. Έχει συμμετάσχει με το ΕΚΠΑ στο 1st European University Basketball Championship, Aveiro Portugal 27/09/2001 – 01/10/2001  και κατάληψη της 4ης θέσης Πανευρωπαϊκά.

Έχει διατελέσει Προπονητής / παίκτης στην ομάδα της Ιατρικής σχολής Αθηνών από το 2001

Χασάπης Κώστας ,  παίκτης γέννημα θρέμμα της ομάδας, γρήγορος ψηλός  με πολύ καλές προοπτικές.

Χρυσής Βασίλης, ήρθε την τελευταία στιγμή στην ομάδα και έδεσε με την παρέα αφού κατάγεται από το Κιβέρι και διατηρεί φιλικές σχέσεις με τα περισσότερα παιδιά από το Κιβέρι. Εξαιρετικός play maker, πολύ γρήγορος, πολύ καλός αμυντικός με συμμετοχή στο σκοράρισμα. Έχει αγωνιστεί στον ΑΟΚ Βέροιας και στην Θεσσαλονίκη με την Ολυμπιάδα Άνω πόλης.


Δωροβίνης Διονύσης, ακόμα ένας έμπειρος παίκτης με σημαντική παρουσία στο μπάσκετ της περιοχής μας. Εξαιρετικός και σκληροτράχηλος  αμυντικός  παίκτης που αναλαμβάνει να «αφανίσει» τα  επιθετικά ατού των αντιπάλων.  Με μακριά διαδρομή και αυτός αφού έχει αγωνιστεί σε Αριστέα, Ατρέα, Αργοναύτη .


Δράτσας  Γιώργος, ο έμπειρος play maker είναι από τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας αφού αποτελεί περίπου 15 χρόνια παίκτη της ομάδας με εξαίρεση μια χρονιά που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Σπάρτακου. Έχει αγωνιστεί επίσης και στην Άεκ Άργους.

Καρκαλατος Δημήτριος, ξεκίνησε από τον Έσπερο και στη συνέχεια αγωνίστηκε με τα χρώματα του Οίακα Ναυπλίου και της Ομάδας Ναύπλιο 2010. Στη συνέχεια μετέβηκε στην Κύπρο για σπουδές όπου αγωνίστηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου του με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα.  Ιδιαίτερα χαρισματικός παίκτης με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα.

Μπακόπουλος Δημήτριος,  από τους πιο παλιούς και έμπειρους παίκτες, πολύ καλός σουτέρ που επέστρεψε στην ενεργό δράση  για χάρη της παρέας. Έχει αγωνιστεί σε ΆΕΚ Άργους στην μεγάλη πορεία προς την Α2 Εθνική κατηγορία, σε Οίακα και Ατρέα. 

Σαρηγιάννης Γιώργος,  ένας από τους ταλαντούχους «μικρούς» της ομάδας  με πολύ καλό σουτ και ταχύτητα, αγωνίστηκε στα μικρά τμήματα του Αργοναύτη και στην Δόξα Αγίου Ανδριανού.

Γκιολέκας Απόστολος από τους παλιούς της ομάδας, ένας δυνατός παίκτης  που έχει αγωνιστεί σε Αργοναύτη και Ερμή.

Καρκαλάτος Αλέξανδρος, ο Αρχηγός και ψυχή της ομάδας. Δυνατός  center που προέρχεται από  τα σπλάχνα της ομάδας, έχει αγωνιστεί μια χρονιά στον Ολυμπιακό Άργους, την χρονιά εκείνη ο Ερμής δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα.

Αντωνόπουλος Κώστας έμπειρος παίκτης, αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στη θέση των ψηλών. Έχει αγωνιστεί στον Διομήδη, στον Σπάρτακο και Ολυμπιακό Άργους.

Σταυράτης Θανάσης από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας. Ο Power Forward αποτελεί «δάσκαλο» για τα νεότερα παιδιά της  ομάδας . Αγωνιστικός, αποτελεσματικός  και έμπειρος αφού έχει αγωνιστεί  σε  ΆΕΚ  Άργους στην μεγάλη της πορεία προς την Α2, στον Αριστέα και τον Ατρέα. Ένας τραυματισμός τον κράτησε περίπου 2 χρόνια εκτός  αγώνων  μέχρι που η παρέα του Ερμή τον επανέφερε στην ενεργό δράση. 


Κατσαρός Παναγιώτης από τους «μικρούς»  παλιούς της ομάδας, έξυπνος και δυνατός power forward που μπορεί να παίξει εάν χρειαστεί όλες τις θέσεις της ομάδας, Γέννημα θρέμμα της ομάδας.

Παρασχος Αλεξανδρος ένας ακόμα νέος ταλαντούχος παίκτης που προστέθηκε φέτος, με διάθεση για δουλειά, παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σαν small forward. Αποκτήθηκε από την ομάδα του Αιολικού Μυτιλήνης

Κρητικός  Γιάννης εξαιρετικός  σουτέρ με βελούδινο σουτ.  

Ευδοκιου Χρήστος, ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς αφού ένας τραυματισμός  στην προετοιμασία θα τον κρατήσει εκτός. Ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σε στις  θέσεις 1-4 με άνεση. Έχει αγωνιστεί  σε ΑΕΚ Αργους, ΓΕΑ Ναυπλίου, Αναγέννηση Πετραλώνων, Αργοναύτη και Ακαδημία Άργους.

Μπαβέλας Γιώργος γρήγορος small forward με πολύ καλό drive και ατού του, το αριστερό του χέρι. Μαζί με τους άλλους «μικρούς»  αποτελούν το αύριο της ομάδας.

Παπαργύρης Παναγιώτης ο έμπειρος ψηλός της ομάδας  έχει αγωνιστεί στον Οίακα, στην ΓΕΑ Ναυπλίου, στον Αργοναύτη, στην Ολυμπιάδα Πατρών στην πορεία της για την Α2, στην Γ Εθνική με τον Έστερο Πατρών και την Παναχαϊκή. 


Το Τεχνικό επιτελείο της ομάδας αποτελείται από  τους  παλιούς αθλητές της ομάδας Πάρη Λυρίτη προπονητής, Μιχάλη Κρόκο και Νίκο Αλεξόπουλο Βοηθοί προπονητές.

Διοικητικά υπεύθυνος είναι ο παλιός παίκτης της ομάδας Δημήτρης Καρκούλης.