Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Οι σκέψεις της Μαριλένας Ζαρόκωστα για την διακοπή των πρωταθλημάτων


 

Στο ΦΩΣ στην Ηλεκτρονική του έκδοση έδωσε συνέντευξη η αθλήτρια του ΟΙΑΚΑ Μαριλένα  Ζαρόκωστα για το πως βιώνει την πανδημία και την αποχή από τα γήπεδα


- Το δεύτερο λοκντάουν σε προσωπικό επίπεδο ήταν δυσκολότερο συγκριτικά με το πρώτο. Ιδιαιτερότητα σε αυτό είναι ότι η ομάδα είχε βρει ρυθμό, είχαμε δέσει μεταξύ μας και υπήρχε κίνητρο μετά τις τρεις νίκες που είχαμε κάνει! Παρ’ όλα αυτά προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά έτσι ώστε καθημερινά να δίνω ώθηση στον εαυτό μου! Τώρα όσον αφορά το πώς αναπληρώνω την έλλειψη προπονήσεων, προσπαθώ με κάθε δυνατό τρόπο. Κατ’ αρχάς πηγαίνω σε ανοιχτά γήπεδα έτσι ώστε να διατηρούμαι ακόμα σε φόρμα και κάνοντας βάρη και ατομικό πρόγραμμα στο σπίτι μου.

- Η ζημιά θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη γιατί μαζί με την πρώτη καραντίνα και το καλοκαίρι είχαμε αποχή επτά μηνών μακριά από τα γήπεδα και τώρα, ενώ είχαμε ξεκινήσει, είμαστε ήδη τρεις μήνες εκτός... Κάτι που μας αφήνει εντελώς εκτός ρυθμού. Είναι καταστροφικό, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, για έναν αθλητή όλο αυτό που γίνεται. Πραγματικά ζηλεύουμε βλέποντας οι αγώνες να γίνονται κανονικά στο εξωτερικό σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γυναικών και σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα.

- Όπως καταλαβαίνετε η ψυχολογία είναι το σημαντικότερο αυτήν την περίοδο για έναν αθλητή. Διότι μας στερούν αυτό που πραγματικά αγαπάμε και όλο αυτό είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε. Προσωπικά προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και να είμαι προσηλωμένη στον στόχο μου, να βελτιώνομαι όσο μπορώ ατομικά, για να είμαι έτοιμη όταν ξεκινήσουμε πάλι. Ευελπιστώ να μπούμε το συντομότερο δυνατόν στον αγωνιστικό χώρο, εφόσον οι συνθήκες μάς το επιτρέπουν με τα κατάλληλα μέσα. Βέβαια, η υγεία μας προέχει.

- Ούσα αθλήτρια από μικρή ηλικία, με κέρδισε ο χώρος του γυμναστηρίου, έτσι ακολουθώ το επάγγελμα της γυμνάστριας καθώς θεωρώ ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το άθλημα. Όπως καταλάβατε το πλήγμα σε εμένα είναι διπλό λόγω της πανδημίας. Στο μέλλον θα με ενδιέφερε να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στον τομέα αυτόν. Για το άμεσο μέλλον προτεραιότητά μου είναι να απολαμβάνω το άθλημα του μπάσκετ στο πιο υψηλό επίπεδο που μπορώ να φτάσω.