Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Ο Χαρδαλιάς τινάζει στον αέρα τις εκλογές της ΕΟΚ


 Στον αέρα βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι εκλογές της ΕΟΚ που είχαν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή, 30/5 στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού.


Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε σε ερώτημα που έθεσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κάνοντας επίθεση στην πλειοψηφία της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ επειδή δεν έχει ζητήσει καμία άδεια για την τέλεση εκλογών με φυσική παρουσία και δεν έχει καταθέσει αίτημα και πρωτόκολλο.

Εκανε δε λόγο για αυθαίρετες πρωτοβουλίες που εγκομονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά:

Απαντώντας σε έγγραφο ερώτημα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που από την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ με πρόεδρο τον κ. Βασιλακόπουλο

έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δια φυσικής παρουσίας των εκατοντάδων εκπροσώπων των σωματείων καλαθοσφαίρισης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε ότι:

• ουδέποτε έχει ζητηθεί ή κατατεθεί αίτημα άδειας διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,

• ουδέποτε έχει κατατεθεί η οποιαδήποτε αίτηση από την ΕΟΚ, μαζί με τα σχετικά και προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή Επιδημιολόγων και ως εκ τούτου

«τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες-συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται».

Ομοίως, ουδεμία σχετική άδεια ή συναίνεση έχει δοθεί από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος άλλωστε δεν έχει και τέτοια αρμοδιότητα, όπως διαβεβαίωσε τον κ. Αυγενάκη ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες.