Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Πάσχα στο χωριό εν μέσω πανδημίας! (του Νίκου Κοντού)


Παραμονές του Πάσχα εν μέσω πανδημίας στην Νέα Κίο είδαμε, σε τοίχους Δημοτικών κτιρίων και όχι μόνο, συνθήματα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 

Αυτό σαφώς μας δημιούργησε μια αρνητική αίσθηση την στιγμή που ο πολιτικός αλλά και κοινωνικός κόσμος ενωμένος μετά και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης τον περασμένο Οκτώβριο είχε θέσει στο περιθώριο τη συγκεκριμένη Εγκληματική Οργάνωση.  Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα ομάδες και άτομα που πιστεύουν στις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Μερίδα ΜΜΕ προσπαθεί να εξισώσει τις πρακτικές αυτές με πρακτικές οργανωμένων συλλογικότητων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση ατομικών, εργασιακών, κοινωνικών δικαιωμάτων ή περιβαλλοντικών θεμάτων, με στόχο τη διάσπαση και κατασυκοφάντηση τους. 
Στο παραπάνω γεγονός, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής του Δήμου Άργους Μυκηνών, ο χωρικός Αντιδήμαρχος της Ν.Κίου και ο πρόεδρος της Αργώ Τουριστικής, επέλεξαν να δώσουν την δική τους εξήγηση στα πλαίσια μόνο της δικής τους προσωπικής προβολής, με ανούσιες και απολιτίκ τοποθετήσεις, χωρίς σαφή καταδίκη των γεγονότων που προβάλουν την εγκληματική οργάνωση (γιατί άραγε;). Για το συγκεκριμένο γεγονός είπαν: «Τους την χαρίζω αυτή τη φορά, αυτό το κόμμα ποιος θα ψηφίσει με αυτά που γράφει στους τοίχους, απαγορεύετε το γκράφιτι στους τοίχους Δημοτικών κτιρίων, δεν μας νοιάζει από ποιο κόμμα είναι και τι γράφει ». Δυστυχώς τόση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής μας αρχής. Αυτά μπορείτε να τα ακούσετε στην διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσαν παρακάτω και ταυτόχρονα να δείτε σημερινές φωτογραφίες από τη Νέα Κίο. Μάλλον έχουν άγνοια σχετικά με τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια με την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ως κοινωνία απαιτείται να καταδικάσουμε και να σταματήσουμε τη δράση και την προβολή της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν, ειδικά τα νέα παιδιά να μάθουν ότι η βία και η μη αποδοχή του διαφορετικού δημιουργεί ανισότητες και εκρήξεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τα συμπεράσματα δικά σας. 

https://youtu.be/Dbt97xMWJC0

ΚΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ