Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ο ΚΑΟΚ διαμαρτύρεται


Έγγραφη και δημόσια διαμαρτυρία ΚΑΟ Κορίνθου για την απόφαση της ΕΣΚΑΚ περί διεξαγωγής αγώνων Παιδικού - Εφηβικού


Την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια του καταθέτει εγγράφως προς την ΕΣΚΑΚ και δημοσίως προκειμένου να ενημερωθούν όλοι ο ΚΑΟ Κορίνθου αναφορικά με τα όσα αποφασίστηκαν και έλαβαν χώρα ΕΡΗΜΗΝ  των σωματείων και κατά παρέκκλιση των οδηγιών της ΕΟΚ στο παιδικό και στο εφηβικό πρωτάθλημα.

Η ΕΣΚΑΚ επέλεξε να μην προβεί ως όφειλε και ως έπραξαν οι υπόλοιπες ενώσεις της χώρας,  στην ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων σωματείων για το αν επιθυμούν να αγωνιστούν και πως προκειμένου προκύψει η τελική κατάταξη.
ΕΡΗΜΗΝ των σωματείων της αποφάσισε την συμμετοχή στην  διαδικασία της τελικής κατάταξης ΜΟΝΟ των πρώτων σε κάθε όμιλο.

Ο ΚΑΟ Κορίνθου έως την αναστολή της δραστηριότητας 
Στο παιδικό πρωτάθλημα κατείχε την 2η θέση με μόνο μια ήττα στο ενεργητικό του, με μόλις 2 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ο οποίος μετρούσε στα συν του το ρεπό της αγωνιστικής.

Στο εφηβικό πρωτάθλημα κατείχε επίσης την 2η θέση με επίσης μια μόνο ήττα από τον πρωτοπόρο, έχοντας παίξει τους 4 από τους 8 αγώνες του πρώτου γύρου.

Η απόφαση της ΕΣΚΑΚ και δει της Επιτροπής Πρωταθλημάτων η οποία, σημειώνουμε με έμφαση, απαρτίζεται στα 2/3 της από τον Πρόεδρο της Ένωσης και τον Α Αντιπρόεδρο ο οποίος τυγχάνει Πρόεδρος σωματείου που κατέχει πρώτη θέση σε όμιλο και άρα ενημερώθηκε, αδικεί κατάφορα τα παιδιά μας, προσβάλει την προσπάθεια τους και υποτιμα την νοημοσύνη όλων εμάς που αγαπαμε τον αθλητισμό, αγαπάμε το μπάσκετ και θέλουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά τα ιδεώδη του.

Η Πρόεδρος του ΚΑΟ Κορίνθου ζήτησε διευκρινίσεις και εξηγήσεις από την ένωση για την παράλογη αν όχι σκανδαλώδη απόφαση της επιτροπής λαμβάνοντας την απάντηση πως πρόκειται για απόφαση του Προέδρου. 
Επικοινώνησε δε με όλα τα σωματεία πιστοποιώντας την απουσία ενημέρωσης όλων τους από την πλευρά της Ένωσης. 

Κατόπιν επικοινώνησε με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ένωσης καταθέτοντας επίσης την διαμαρτυρία της και το ορθόν καί δίκαιον που δεν θα ήταν άλλο από αγώνες νοκ άουτ μεταξύ των ομάδων που επιθυμούσαν να παίξουν μετά από κλήρωση. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης προσπερνώντας τις αναφορές προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης ορίζοντας ΜΟΝΟ επαναληπτικό αγώνα για το παιδικό του ΚΑΟΚ ο οποίος δεν θα είχε καμία ουσία διότι είχαν ήδη ορίσει τον τελικό του πρωταθλήματος με αντίστοιχο σωματείο.

Κατόπιν όλων αυτών η Διοίκηση του ΚΑΟΚ , σεβόμενη τα παιδιά μας και αρνούμενη να νομιμοποιήσουμε την απόφαση της Ένωσης , αποφάσισε να μην κατέλθει το παιδικό τμήμα στον εν λόγω επαναληπτικό αγώνα. 

Προχωρά δε  σε εγγραφή και δημόσια διαμαρτυρία και αναφορά θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τονίσει πως δική της μέριμνα και αγωνία είναι τα παιδιά. Η σωστή διαπαιδαγώγηση και γαλούχηση τους στα αθλητικά ιδεώδη.
Στο ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα. Τον σεβασμό. Την δικαιοσύνη.
Την αδιαπραγμάτευτη συνθήκη που λέει πως 
Οι μάχες δίνονται μέσα στο γήπεδο. Και  μέσα σ' αυτό κερδίζονται.
Όχι στα χαρτιά. Όχι σε αποφάσεις με σκιές προκατάληψης και ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Ελπίζουμε ποτέ ξανά να μην γίνουμε μάρτυρες ανάλογων αποφάσεων
Ποτέ ξανά να μην αναγκαστούμε δημοσίως να μιλήσουμε για όλα εκείνα που αμαυρώνουν και δεν προάγουν τον αθλητισμό.

Ποτέ ξανά να μην γίνουν τα όνειρα , ο ιδρώτας, η προσπάθεια και η προσμονή της επιτυχίας των παιδιών μας αντικείμενο επιλεκτικής μεταχείρισης.

Για το ΔΣ του ΚΑΟ Κορίνθου
Η Πρόεδρος
Ευαγγελία Παπαϊωάννου