Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Πέτρος Βουρνάζος-Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι πάθος και θέληση


Σεζόν 2019-2020, παίκτης του ιστορικού Παναργειακού..μιας ομάδας που έχω αγαπήσει όσο καμία άλλη μας λέει ο Πετρος Βουρνάζος


Στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας τον Αστέρα Βλαχιώτη, όπου και εκείνη την χρονιά κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Κάπου στο 13' λεπτό του αγώνα σε μια κόντρα δέχομαι ένα σφοδρό χτύπημα από αντίπαλο στο κάτω μέρος του ποδιού μου..το δεξί μου πόδι μουδιάζει μέχρι επάνω και για κάποια δευτερόλεπτα δεν το νιώθω, βγαίνω έξω υποβασταζόμενος! Από το σημείο της γάμπας και κάτω το πόδι μου αμέσως πρήζεται και κάνει αιμάτωμα.. Ο γιατρός μου λεει να μην συνεχίσω και να με μεταφέρουν σε κοντινό νοσοκομείο για ακτινογραφία! Ο τότε προπονητής μου, μου ζητάει να συνεχίσω μέχρι το ημίχρονο, το ίδιο θέλω και εγώ..παρά τους πόνους μου συνεχίζω για ακόμα 30' λεπτά μέχρι να πάμε στα αποδυτήρια όπου και γίνομαι αλλαγή!!

Οι επόμενες μέρες δύσκολες το πόδι μου σε κακή κατάσταση η ψυχολογία μου το ίδιο, καθώς την ερχόμενη Κυριακή αντιμετωπίζουμε εντός έδρας την ομάδα του Ναυπλίου..ντέρμπι αιωνίων για τον νόμο της Αργολίδας!! Οι εξετάσεις δείχνουν διάστρεμμα 2ου βαθμού, κακώσεις συνδέσμων και ένα αιμάτωμα περίπου 20 εκατοστά κατά μήκος της ποδοκνημικής!!! Ο φυσιοθεραπευτής μου λέει πως χρειάζομαι πάνω από έναν μήνα για να επιστρέψω..συνεπώς χάνω το ντέρμπι!!

Δεν το έβαλα κάτω, η αγάπη που έχω και το πάθος για την ομάδα και για το ποδόσφαιρο γενικότερα με οδήγησαν στο να κάνω το ακατόρθωτο..Πέμπτη μπαίνω με πόνους για προπόνηση..Κυριακή το ίδιο στον αγώνα!!

Ξεκινάω στη αρχική ενδεκάδα και παίζω όλο τον αγώνα με δεμένο πόδι..η κατάληξη;; Μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές μου μέρες..κερδίζουμε με 3-2 κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι τόσο ομαδικά όσο και εγώ ατομικά!!

Αυτό που θέλω να πω είναι πως, όταν είσαι γεμάτος πάθος και θέληση για αυτό που κάνεις είσαι ικανός να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και κάθε δυσκολία την οποία καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Παρά τον πόνο που είχα υποστεί και την πίεση που δεχόμουν τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά θα το έκανα πάλι απ' την αρχή.

Γιατί το ποδόσφαιρο είναι έντονες στιγμές και συναισθήματα τα οποία μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και χαραγμένα για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας!!!!!!!