Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Spartan's η Ελληνική ποδοσφαιρική παροικία στην Αγγλία


Ιωάννης Δεδές και Δημήτρης Αμπατζίδης. Δυο άτομα ο καθένας με τις δικές του καταβολές και τις δικές του συνήθειες. Ο πρώτος κάτοικος Άργους και ο δεύτερος κάτοικος Καισαριανής. 


Πλήρως άγνωστοι μεταξύ τους, ωστόσο πριν από μερικά χρόνια κανείς από τους δυο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι εν έτει 2021 θα ήταν αχώριστοι φίλοι και ιδρυτές-ιδιοκτήτες μιας ολόκληρης ποδοσφαιρικής ομάδας. Πόσο μάλλον, όταν αυτός ο σύλλογος βρίσκεται στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Ως είναι ευρέως γνωστό, στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και μεγαλύτερη βιομηχανική πόλη. Αποτελεί πόλο έλξης πολλών μεταναστών ανά την υφήλιο, οι οποίοι φτάνουν εκεί συνήθως για εργασιακούς σκοπούς, ψάχνοντας για μια δεύτερη -και καλύτερη- ευκαιρία.

Αυτό μάλλον ήταν και το σκεπτικό των δυο παιδιών, όταν μετακόμισαν πριν από περίπου μια πενταετία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Ιωάννης μπήκε κατευθείαν στα «βαθιά» παίρνοντας την απόφαση να δημιουργήσει την δική του εργοληπτική εταιρεία με το όνομα Athina Contractors Limited.  Εκείνη την περίοδο θα γνωρίσει και τον Δημήτρη, ένα παιδί από την Καισαριανή, ο οποίος άφησε την ζωή στην Ελλάδα για να εξελιχθεί επαγγελματικά στο εξωτερικό. Από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση κατάλαβαν ότι το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη τους «αρρώστια» και αποφάσισαν να μετουσιώσουν το πάθος αυτό με την δημιουργία ενός ποδοσφαιρικού

 συλλόγου. Κι έτσι εγένετο… Edgbaston Spartans, με έτος ίδρυσης τον Ιανουάριο του 2020. Ακριβώς πριν το ξέσπασμα της μεγάλης πανδημίας!