Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Συνέντευξη της Τονιας Δανούση στο Basketmaniak


Αφιέρωμα στην Τόνια Δανούση την αθλήτρια των Δαναών έκανε το Basktmania και την αναδημοσιεύουμε


Η Τόνια Δανούση είναι 1η μπόμπερ και τρίτη σκόρερ  στον α όμιλο της Γ Εθνικής. Απ' αυτή την αθλήτρια ξεκινούν οι συνεντεύξεις των αθλητριών που είναι πρώτες σκόρερς και μπόμπερς στην Α2 Γυναικών μπάσκετ στο BASKETMANIAK.

1) Ν.Ι.: Τόνια πώς ασχολήθηκες με το μπάσκετ;

    Τ.Δ.: Ήμουν υπερκινητική και με πολύ ενέργεια που χρειάζονταν εκτόνωση.
 Ήμουν τυχερή γιατί το σωματείο της γειτονιάς μου ο Πανιώνιος είχε καλές ακαδημίες σ' όλα τα σπορ,ενώ και η οικογένεια ήταν υπέρ του αθλητισμού και έβλεπα το θείο και το ξάδελφό μου ν' ασχολούνται με το μπάσκετ.

2)Ν.Ι.: Πώς συνδυάζει μια αθλήτρια εκτός από το παρκέ την προπονητική καί τή εργασία;

   Τ.Δ.: Από μικρή συνδύαζα τον αθλητισμό και κάτι άλλο. 
Αρχικά με το σχολείο, ακολούθως με τη Σχολή και τελικά με την προπονητική καί την εργασία. 
Άρα είναι κάτι συνηθισμένο για μένα. 
Το μυστικό είναι ένα: Να σ" αρέσει αυτό που κάνεις γιατί αν σ' αρέσει είναι σίγουρο ότι θα τα πετύχεις όλα και στην προκειμένη περίπτωση τα συνδυάζεις όλα.

3) Ν.Ι.: Ποια είναι από την εμπειρία σου η καλύτερη στιγμή στην Α1 και πώς αποφάσισες ν' αγωνιστείς στην Α2 μακριά από το σπίτι σου;

  Τ.Δ.: Αδιαμφισβήτητα το Πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο που είναι κάτι το μοναδικό (ήταν το πρώτο πρωτάθλημα για τον Πανιώνιο σ' ομαδικό άθλημα). 
Οι Πάνθηρες μας είχαν λατρέψει και το κλειστό της Αρτάκης ήταν κατάμεστο στον τελικό με απίστευτη ατμόσφαιρα.
 Επίσης τα ντέρμπι ΠΑΟ - Ολυμπιακός στον Τάφο του Ινδού (τέτοια ατμόσφαιρα είναι αξέχαστη) η πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι επίσης,η κλήση στην Εθνική και το final 4 του Κυπέλλου είναι μοναδικές εμπειρίες. 
Τώρα όσο αφορά την παρουσία μου στην Α2 έχω ρίζες από την πλευρά του πατέρα μου από το Άργος κοντά καθώς κάθε καλοκαίρι επισκέπτομαι το χωριό του την Δαλαμανάρα που απέχει 5'. 
Πριν 2 χρόνια μου έγινε πρόταση όμως είχα δώσει το λόγο μου αλλού και πιστεύω ότι το καλοκαίρι που μου έγινε ξανά η πρόταση ήταν το καλύτερο timing καθώς φέτος η προσέγγιση που μ'εκαναν οι ΑΟ Δαναοί Άργους μου ταίριαζε πάρα πολύ όπως και το όραμα του Συλλόγου.

4)Ν.Ι.: Η Στατιστική λέει ότι οι ηγέτες γεννιούνται Φεβρουάριο. Αυτό σε βοήθησε να είσαι 1η μπόμπερ και 3η σκόρερ στον όμιλο;

  Τ.Δ.: Χαχαχα.Δε νομίζω ότι είναι θέμα Στατιστικής.
Με βοήθησε η ομάδα κυρίως οι προπονητές και οι συμπαίκτριές μου και φυσικά η προπόνηση.

5) Ν.Ι.: Σκιαγράφηση της Τόνιας Δανούση σε 5-10 σειρές.

    Τ.Δ.: Από ευγένεια και λεπτότητα δεν μας απάντησε.

6) Ν.Ι.: Ποιοι είναι οι στόχοι της Τόνιας Δανούση και πώς βλέπει το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ σήμερα;

   Τ.Δ.: Οι στόχοι μου είναι να πάει η ομάδα όσο καλύτερα μπορεί,να παίξει ωραίο μπάσκετ και να το ευχαριστηθούμε.
Όσο αφορά το επίπεδο πριν μια δεκαετία ήταν πολύ υψηλότερο με καταπληκτικές ξένες και σπουδαίες Ελληνίδες παίκτριες και με υψηλά μπάτζετ. 
Μετά ακολούθησε η πτωτική πορεία ενώ νομίζω ότι τώρα γίνονται προσπάθειες για κάτι καλύτερο που είναι πολύ βοηθητικό για το γυναικείο μπάσκετ.

7) Ν.Ι.: Ποιοι είναι οι παράγοντες και οι παίκτριες που θα ήθελε να συνεργαστεί στο μέλλον;

  Τ.Δ.: Ήμουν τυχερή που είχα συμπαίκτριες με πολλές επιτυχίες Ελληνίδες και ξένες Όμως διαλέγω τις τωρινές γιατί δεν είναι επαγγελματίες και αφήνουν δουλειές και οικογένειες για να είναι στην προπόνηση και χαμογελαστές γιατί τους αρέσει το μπάσκετ. Επίσης το ίδιο και οι παράγοντες της ομάδας που τρέχουν γιατί αγαπούν το άθλημα.

8 Ν.Ι.: Προτάσεις για βελτίωση του γυναικείου μπάσκετ.

   Τ.Δ.: Αν θέλουμε να υπάρξει μέλλον βασικό στοιχείο είναι η σωστή οργάνωση των ακαδημιών ώστε να προσελκύσουμε νέα κορίτσια και να τα κάνουμε ν' αγαπήσουν το άθλημα βελτιώνοντας ταυτόχρονα καθημερινά τις βασικές δεξιότητες του αθλήματος.
 Πολύ σημαντικό στην εποχή της εικόνας είναι η προβολή του γυναικείου μπάσκετ καθώς πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

Η στήλη του BASKETMANIAK ευχαριστεί την κ. Τόνια Δανούση που μας παραχώρησε τη συνέντευξη.