Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Τόνια Δανούση: «Θέλαμε μια μεγάλη νίκη για τους φίλους μας, τους χορηγούς, το Άργος και το Ναύπλιο»

 




Οι Δαναοί πέτυχαν την πιο μεγάλη φετινή νίκη τους και κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση στην Α2 γυναικών. Η επικράτηση επί της Ηλιούπολης ήρθε στη δεύτερη παράταση και μάλιστα σε ένα ματς ειδικών συνθηκών για την ομάδα του Άργους. 



Κι αυτό γιατί κόντρα στην 2η της βαθμολογίας, παρατάχθηκαν με μόλις 8 παίκτριες και στα 50 λεπτά του παιχνιδιού αγωνίστηκαν οι 7. Κάποιες μάλιστα δεν πήραν καν ανάσα...

Η Τόνια Δανούση ήταν μια απ' αυτές. Ναι μεν την παράσταση έκλεψε η Ζωή Κεχαγιά που έβαλε 38 πόντους, όμως και οι υπόλοιπες έπρεπε να κάνουν το βήμα μπροστά για να έρθει η σπουδαία νίκη. Η Δανούση μάλιστα πέτυχε ίσως το πιο καθοριστικό καλάθι του αγώνα, όταν ισοφάρισε με τρίποντο σε 84-84, 45'' πριν από τη λήξη της δεύτερης παράτασης. Αν δεν είχε μπει εκείνο το σουτ, το μοναδικό εντός παιδιάς των Δαναών στη δεύτερη παράταση, ίσως να είχε πάει στράφι όλη η προσπάθεια.

"Σε τέτοια ματς, δεν παίζουν ρόλο ούτε οι τακτικές, ούτε τα πλάνα που υπάρχουν πριν από τα ματς. Ήταν καθαρά ένα ματς ψυχής και αξίας των παικτριών της ομάδας", εξήγησε η Δανούση στο Superbasket.gr, που ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες από το ματς του διημέρου στο μπάσκετ γυναικών. "Είχαμε πολλές απουσίες, αλλά ξέραμε πόσο ήθελε η πόλη του Άργους και του Ναυπλίου, όσοι στηρίζουν το σύλλογο από την αρχή της σεζόν, αυτή τη μεγάλη νίκη. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κερδίσει κάποια από τις τρεις πρώτες ομάδες και δεν μπορούσε να τελειώσει η σεζόν δίχως να δείξουμε κάτι σπουδαίο. Ήταν καθαρά μια νίκη της θέλησης των παικτριών, που έβγαλαν όλο το ταλέντο και τον εγωισμό τους στο παρκέ. Το θέλαμε για τους φίλους που είναι δίπλα στην ομάδα, τους χορηγούς που μας βοηθούν από την αρχή της χρονιάς. Για το Άργος και το Ναύπλιο, αλλά πάνω απ' όλα για μας. Γιατί έχουμε κάνει μια καλή σεζόν, ο στόχος έχει επιτευχθεί, οι Δαναοί είχαν την καλύτερη παρουσία τους σε Εθνική κατηγορία, αλλά πάντα επιθυμείς κάτι περισσότερο. Κι εμείς το πετύχαμε".

Τι ακριβώς έγινε στο ματς; "Ήταν ένα παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ γυναικών. Το μεγάλο σκορ δεν οφείλεται στις δύο παρατάσεις, εκεί δεν είχαν μείνει πολλές δυνάμεις, είπαμε ήταν ρόστερ ανάγκης για μας. H κανονική περίοδος τελείωσε 75-75, στις δύο παρατάσεις το σκορ ήταν 12-9. Έγιναν πολλές ωραίες φάσεις, μπήκαν μεγάλα σουτ, συνολικά από τις δύο ομάδες 13 τρίποντα. Οι αθλήτριες και των δύο ομάδων τα έδωσαν όλα, θα μπορούσε να νικήσει και η Ηλιούπολη, έπαιξε ρόλο και η τύχη αλλά και η δική μας προσωπικότητα. Η Κεχαγιά έβαλε 38 πόντους, αλλά δεν ήταν μόνη της. Και τα υπόλοιπα κορίτσια που αγωνίστηκαν, η Μπαλλά, η Μπακάλη, η Χρυσοστομίδου, η Αλμπέρτου και η Παπαμάρκου, έκαναν αυτό που έπρεπε. Μία να μην το έκανε, θα είχαμε χάσει. Ακόμα και η Καραπάνου που δεν έπαιξε αλλά ήταν στον πάγκο, ήταν μεγάλο στήριγμα".

Και πώς φτάσαμε στο τρίποντο της ισοφάρισης στο πιο κρίσιμο σημείο; "Είχα αστοχήσει στα προηγούμενα σουτ, αλλά ήξερα πως πρέπει να βοηθήσω την ομάδα και τις συμπαίκτριες μου. Όταν πήρα την μπάλα, είδα πως έχω πεδίο και σούταρα. Όταν έφυγε η μπάλα από τα χέρια μου ήξερα πως είναι μέσα. Όταν είδα τα άλλα κορίτσια να πανηγυρίζουν, κατάλαβα πως δεν ήταν απλά σουτ ισοφάρισης, αλλά ήταν σουτ νίκης"

Η σεζόν, λοιπόν, ολοκληρώνεται, οι Δαναοί θα είναι στην πρώτη τετράδα. Τι γίνεται στο μέλλον; "Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα”, απαντά η Δανούση. "Ήρθα να παίξω για ένα χρόνο στον τόπο της καταγωγής μου, ήθελα να το κάνω για τον πατέρα μου που μεγάλωσε στην Αργολίδα. Όλα εξαρτώνται από τους ανθρώπους εδώ, αν θέλουν κάτι παραπάνω ή είναι ευχαριστημένοι με ό,τι έζησαν φέτος. Μακάρι οι εμπειρίες που απέκτησαν φέτος να είναι οδηγός για το μέλλον των Δαναών, είτε με μένα, είτε χωρίς εμένα στο ρόστερ"