Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Στα Διομήδεια 2018 η αμαζόνα Άννα



Η Άννα Ζιάκα, η αμαζόνα από την Πυργέλα στα Διομήδεια 2018 με τη λατρεία της για το άλογο, μεταξύ των καλλιτεχνών που θα πλαισιώσουν την μεγάλη αυτή εκδήλωση . 

Η Άννα Ζιάκα έχει γεννηθεί στην Αθήνα και είναι Φυσικός . Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Δήμου Άργους Μυκηνών . Ζει στην τοπική ενότητα Πυργέλας, τόπος καταγωγής της πατρικής οικογένειας της, σε μια φάρμα με άλογα που αποτελούν μια μεγάλη της αγάπη, καθώς είναι δεινή ιππέας, και πηγή καθημερινής έμπνευσης της. Έχει σπουδάσει την επιστήμη της Φυσικής στο Staffordshire University της Αγγλίας, όπου απέκτησε Bachelor of Science, ενώ στη συνέχεια απέκτησε Master of Business Administration από το University of LaVerne (Athens Campus).

Παρ' όλο που οι σπουδές ήταν θετικής κατεύθυνσης, αυτό που την κέρδισε είναι η μαγεία της ζωγραφικής τέχνης με την οποία ασχολείται, έχοντας μεράκι και μεγάλο ενθουσιασμό . Φέτος συμμετέχει στις παράλληλες εκδηλώσεις των ΔΙΟΜΗΔΕΙΩΝ 2018 με ελαιογραφίες της αλλά και ψηφιακά έργα της από την συλλογή "ΓΗ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ" . Η συλλογή της αυτή έχει τις προσωπικές αισθητικές αναφορές της στα αγαπημένα της άλογα. 

Είναι η διαχείριση της καθημερινότητας της με όρους ποιητικούς και με τις ονειρικές εικόνες της, που εκφράζονται μέσα από την τέχνη της, με ευαισθησία, εσωτερικότητα αλλά και την υπερηφάνεια που εκπέμπει το άλογο και ο κόσμος του .