Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Και επίσημα υποψήφιος Δημαρχος Αργους-Μυκηνών ο Γιώργος Πανοβράκος


Όπως πρώτοι είχαμε γράψει ο ιατρός Γιώργος Πανοβράκος θα ήταν υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Άργους-Μυκηνών
Και επίσημα λοιπόν με δελτίο τύπου ανακοινώνει την υποψηφιότητά του




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΟΒΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ    

Ως υποψήφιος  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ  του Δήμου ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ, σας καλώ να συμπορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι, μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις, ώστε να δώσουμε λύσεις στα καυτά λιμνάζοντα προβλήματα του ιστορικού Δήμου μας.
Να ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ένα Δήμο ΔΥΝΑΤΟ, ΕΥΕΛΙΚΤΟ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ.
Να του δώσουμε ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ και να ξαναζωντανέψουμε το ΔΗΜΟ μας, που ΦΘΙΝΕΙ και ΧΕΙΜΑΖΕΤΑΙ, ανακτώντας την παλαιά περίλαμπρη αίγλη του και να τον καταστήσουμε ξανά το ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Έχει ο δήμος μας όλα εκείνα τα στοιχεία, τις προϋποθέσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να μπει σε τροχιά οικονομικής άνθισης.
Έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ, με πανάρχαιους ιστορικούς τόπους, όπως τις ΠΟΛΥΧΡΥΣΕΣ ΜΥΚΗΝΕΣ, τη μυθική ΛΕΡΝΗ, τη ΛΥΡΚΕΙΑ, την ΑΛΕΑ, την προϊστορική ΠΡΟΣΥΜΝΗ, το μοναδικό ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ εντός της πόλης, την ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, που το ιστορικό τους παρελθόν χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Εκτός από τις ΜΥΚΗΝΕΣ, έχει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του πελασγικού Άργους, διάσπαρτους σε όλο το Δήμο, εγκαταλελειμμένους και απρόσιτους στο κοινό.
Πραγματικά το ΑΡΓΟΣ είναι ένα ζωντανό λεύκωμα ιστορικής μνήμης χιλιάδων ετών ικανό να προσελκύει χιλιάδες τουρίστες και να γίνει έτσι πηγή πλούτου και ευημερίας για το Δήμο μας.
Εμείς, ο συνδυασμός μας, θα θέσει ως ΠΡΩΤΗ αποκλειστική προτεραιότητα του έργου της την ανάδειξη της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.
Δεν  θα μας αφήσει ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ και ΑΔΡΑΝΕΙΣ:
Α) το ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και του μέλλοντος των ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ μας.
Ομάδα συνεργατών μας, με τη συμμετοχή των συνεταιριστικών οργανώσεων, θα εργαστεί για την εκπόνηση και την υλοποίηση ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ του Δήμου μας.
Β) το ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. Ο Δήμος θα προχωρήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην υποστήριξη των πολιτών & των επιχειρήσεων, που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών εισάγοντας νέες τεχνολογίες, γρήγορη και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ σε όλα το αστικά κέντρα και στους οικισμούς του Δήμου. Έτσι ο Δήμος θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και σε μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, με ιδιαίτερη προσοχή στη ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και στην ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ των ΝΕΩΝ/ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ στην αγορά εργασίας.
Γ) το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που πλήττει το Άργος και συνδέεται ΑΜΕΣΑ με την έννοια της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ/ ΒΙΩΣΙΜΗΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ. Το πρόβλημα αυτό δε λύνεται με αποσπασματικές τεχνικές διευθετήσεις και πεζοδρομήσεις, που το μεγενθύνουν, αλλά με μια σωστή και ρεαλιστική μελέτη, την οποία ο συνδυασμός μας θα φροντίσει να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί και η οποία θα περιλαμβάνει υποστηρικτικούς χώρους στάθμευσης σε όλες τις πλευρές των πεζοδρομήσεων.
Δ) την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ & ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ των ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ στην πόλη του Άργους, αλλά και των χωριών & οικισμών, που βρίσκονται μακριά από την έδρα του Δήμου. Θα δώσουμε βαρύτητα στις γειτονιές αυτές και στα χωριά, δρομολογώντας σωστές και υλοποιήσιμες λύσεις, συναποφασίζοντας με τους κατοίκους τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Ποιότητα ζωής στο Δήμο σημαίνει ωραίο και λειτουργικό αστικό περιβάλλον, άφθονο πράσινο, δυνατότητες και επιλογές στον ελεύθερο χρόνο και στην ψυχαγωγία.
Οι συμπολίτες μας, πέραν της κεντρικής Πλατείας του ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, πρέπει να έχουν και άλλους προσβάσιμους χώρους ανάπαυσης και διασκέδασης, οι  οποίοι  με τη σειρά τους θα δώσουν ζωή και κίνηση στις υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου.
Στο Δήμο μας υπάρχουν ξεχασμένα όμορφα ορεινά χωριά, κτισμένα σε μαγευτικά βουνά, που παρουσιάζουν αξιόλογο ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ενδιαφέρον, τα οποία θα αναδείξουμε και θα τα προβάλλουμε ενισχύοντας την τοπική τους οικονομία.
Θα αναδείξουμε και θα προβάλλουμε το θρησκευτικό τουρισμό. Στο Δήμο μας υπάρχουν σπουδαία εκκλησιαστικά ιστορικά μνημεία και ιεροί χώροι ικανοί να προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως λαϊκός αντιπροσωπευτικός θεσμός, πρέπει να λειτουργεί σε συνεργασία με όλους φορείς και θεσμούς του Δήμου, της Ελληνικής Πολιτείας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν πρέπει να αγνοεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που είναι οι ίδιοι οι πολίτες του Δήμου, αλλά να ακούει προσεκτικά την άποψή τους και τα αιτήματα τους.
Ο Δήμος είναι χώρος δουλειάς και δράσης, προσβάσιμος σε όλους τους Δημότες.
Γιατί τα προβλήματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ. Είναι ΚΟΙΝΑ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΑ.
Ζητώ να εμπιστευτείτε εμένα και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού μας και σας υποσχόμαστε ότι όλοι μας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από πολιτικές καταβολές, θα εργαστούμε με τόλμη και αποφασιστικότητα, με ήθος και δυναμικότητα, για να ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ένα Δήμο αντάξιο της μακραίωνης ιστορίας  και παράδοσής του.   Ένα Δήμο Ζωντανό, Αναπτυξιακό και Πρωτοποριακό εντελώς απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος.
Σας καλώ στο Εργατικό Κέντρο Άργους, την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, για να κάνουμε όλοι ΜΑΖΙ μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για τον Δήμο μας.