Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Πέτρος Κώρος,χρόνια προσφοράς στο μπάσκετ

Κυριολεκτικά έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές στο μπάσκετ του Άργους ο προπονητής Πέτρος Κώρος έχει βγάλει και έχει αναδείξει αξιόλογους μπασκετμπολίστες


Χρόνια στους πάγκους τόσο δε αντρικές ομάδες όσο και σε ακαδημίες,και κλιμάκια της ΕΟΚ

Ξεκίνησε το 1993 με τον Διομήδη Άργους αντρικό στην Α1 Αργολιδοκορινθίας.

Το 1994 ξεκίνησε Ακαδημίες στον Αριστέα έως το 2004. Πρωταθλητής 4 φορές με το παιδικό του Αριστέα και 1 φορά με το εφηβικό Είσοδος δυο φορές σε τελικούς πανελλήνιου τελικής φάσης παίδων με το παιδικό του Αριστέα

 Άνοδος στην Α1 Αργολιδοκορινθίας με τον Αριστέα με μέσο όρο ηλικίας 17 ετών. Καθιέρωση στην Α1 του Αριστέα με κυρίως Εφήβους και παίδεςΤο 2005 προπονητής στο παιδικό της ΑΕΚ Άργους όπου στην συγχώνευση με τον Αριστέα έδωσε σχεδόν όλους τους παίκτες και την ακαδημία του.

Το 2007-08 με το Κρανίδι πρωταθλητής στους και άνοδο στην Γ Εθνική με μόνο γηγενείς παίκτες αφού η ΓΕΑ Αργολίδας δεν κατέβηκε στην Γ Εθνική επίσης την ίδια χρονιά κυπελλούχος Αργολιδοκορινθιας με τον ΑΟ Κρανίδιου στο Αντρικό πρωταθλητής στο εφηβικό και τρίτη θέση με το παιδικό του ΑΟΚ. Από το 2012 - 13 πάλι στον Αριστέα στο Αντρικό άνοδος πάλι στην Α1 μετά από χρόνια αλλά η ομάδα δεν κατέβηκε λόγω ειδικών καταστάσεων.

Συνεχίζει από τότε στα παιδικό εφηβικά του Αριστέα μαζί με τον Γρηγορίου Γρηγόριο και τον Χρήστο Μπούνο και την τελευταία χρονιά προστέθηκε στο τιμ και ο Σπήλιοπουλος Δημήτριος.

Παράλληλα ξεκίνησε μια προσπάθεια σε επίπεδο ακαδημίας στον Α. Σ ΝΕΜΕΑΣ τα τελευταία 4 χρόνια.

 Το κλιμάκιο της ΕΣΚΑ-Κ το υπηρέτησε ως προπονητής από το 1995 έως το 2009 στα αγόρια. Συμμετείχε 4 φορές σε προετοιμασία σε καμπ της εθνικής παίδων για Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ως βοηθός προπονητής στο τεχνικό τιμ.