Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Η ΕΟΚ ανέβαλλε τις εκλογές της για τον Μάιο


 


Την αναβολή των Εκλογών για τα τέλη Μαΐου ανακοίνωσε επίσημα η ΕΟΚ, «πατώντας» πάνω σε δύο θέματα.

 

Δεν θα διεξαχθούν τελικά οι εκλογές της Ομοσπονδίας στις 28 Μαρτίου όπως ήταν προγραμματισμένο αρχικά, με την Ομοσπονδία να «πατάει» πάνω στα σωματεία που δεν έχουν μπει ακόμα στο Μητρώο της ΓΓΑ και θέλουν να μπούν, μεταξύ άλλων, για να έχουν δικαίωμα ψήφου. Δεύτερον, για να εξαντλήσει, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, κάθε δυνατότητα για δια ζώσης εκλογική διαδικασία και όχι εξ αποστάσεως με την ηλεκτρονική μέθοδο και την πλατφόρμα "Ζευς".

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας για τις 23 Μαίου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε πρωτίστως στα ακόλουθα δεδομένα:

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκανε δεκτό αίτημα αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας , που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες της διαδικασίας.

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19. Η υποχρέωση της τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από την ψηφιακή «συνεύρεση» εκατοντάδων αντιπροσώπων και του ευάλωτου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας