Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Λιόλιος: «Αντιδημοκρατικός και παράνομος τρόπος λειτουργίας»

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, εξαπέλυσε μύδρους κατά της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας με ανακοίνωσή του, μίλησε για «αντιδημοκρατικό και παράνομο τρόπο

λειτουργίας» και έθεσε μια σειρά από ερωτήματα με κυριότερο το αν υπήρξε ψηφοφορία για τον τόπο και τη διαδικασία των εκλογών

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, εξαπέλυσε μύδρους κατά της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας με ανακοίνωσή του. Ο διοικητικός ηγέτης του Προμηθέα και επικεφαλής της παράταξης «Δώσε Πάσα», μίλησε για «αντιδημοκρατικό και παράνομο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε μια σειρά από ερωτήματα με κυριότερο το αν υπήρξε ψηφοφορία για τον τόπο και τη διαδικασία των εκλογών, τις οποίες η ΕΟΚ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεξαχθούν στις 30 Μαίου σε… ξενοδοχείο (δεν διευκρινίστηκε καν σε ποιο).

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, εξάλλου, ζητάει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για το όλο θέμα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βαγγέλη Λιόλιου και της παράταξης «Δώσε Πάσα»:

 «Με έκπληξη σήμερα 13/4/2021 πληροφορηθήκαμε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΟΚ ανάρτηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Αρ.πρωτ.2183/13-04-2021) την πρόσκληση για τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών.

Επί της ανωτέρω πρόσκλησης, η οποία στο κάτωθι αυτής έχει ως υπογράφοντες τα ονόματα των κ. Βασιλακόπουλου και κ. Τσαγκρώνη αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο αντιδημοκρατικός και παράνομος τρόπος λειτουργίας τους.

Ειδικότερα, στο ανωτέρω έγγραφο μνημονεύεται η με Αρ. 1/6-4-2021 απόφαση του προσωρινού Δ.Σ. της ΕΟΚ. Η οποία αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών την 30η Μαΐου 2021 δια ζώσης στο Caravel. Ή σε κάποιο άλλο μέρος εφόσον  τα δεδομένα το απαιτούν.

Το γεγονός αυτό όπως αποδεικνύεται είναι απολύτως ψευδές. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε ως μοναδικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα. Και κανένα άλλο θέμα προς συζήτηση πέραν τούτου.

Παρά ταύτα, ακόμα και αν αποδεχτούμε ότι θα μπορούσαν τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης να υπερψηφίσουν μια τέτοια πρόταση από απλή ανάγνωση του πρακτικού της συγκεκριμένης συνεδρίασης καταλαβαίνει κανείς ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως απόφαση επι του συγκεκριμένου θέματος.

Ειδικότερα, το πρακτικό αναφέρει τα εξής:

«….Ο εκλεγείς Πρόεδρος επισήμανε στο Δ.Σ. την απόφαση του Δικαστηρίου που χορηγεί την εξουσία για διενέργεια Αρχαιρεσιών καθώς και το ισχύον νομικό πλαίσιο που επιβάλει να διεξαχθούν οι Αρχαιρεσίες έως 31/5/2021.

Για τους λόγους αυτούς και δεδομένου ότι παρίσταται στην παρούσα συνεδρίαση η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., προτείνει όπως διεξαχθεί εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή, 30 Μαΐου και ώρα 9:30. Σε χώρο που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως στα σωματεία μέλη, με τη φυσική παρουσία των αντιπροσώπων των σωματείων μελών.»

Όπως γίνεται αντιληπτό, για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρξε ψηφοφορία για να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερήσιας διατάξεως, αλλά κυρίως δεν υπήρξε ψηφοφορία για την αποδοχή της πρότασης του κ. Βασιλακόπουλου από τα υπόλοιπα 11 μέλη που παραστάθηκαν, πολλώ, δε, μάλλον ότι οι Αρχαιρεσίες της 30ης Μαΐου 2021 θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Caravel. Επομένως, ουδεμία απόφαση ελήφθη επί του συγκεκριμένου θέματος, όπως αναληθώς αναφέρεται στην από 13/04/2021 πρόσκληση.

Εν τούτοις, αναρωτιόμαστε ποια είναι τελικά η αλήθεια και σε αυτό πρέπει μα απαντήσουν τα μέλη που συμμετείχαν στα κάτωθι ερωτήματα:

1) Υπήρξε ψηφοφορία για τον τόπο των Αρχαιρεσιών;

2) Υπήρξε ψηφοφορία για τη διαδικασία των Αρχαιρεσιών;

3) Υπήρξε ψηφοφορία,καθότι ήταν θέμα εκτός ημερήσιας διατάξεως;

4) Τηρήθηκαν πρακτικά και αν ναι θα προσκομιστούν στα μέλη που δεν συμμετείχαν;

5) Τέθηκαν τα ανωτέρω θέματα σε ψηφοφορία, η αναληθώς αναφέρεται στο πρακτικό ότι ήταν πρόταση του κ.Βασιλακόπουλου;

Τελικά ποιο είναι το αληθές και ποιο το ψευδές; Το επίσημο πρακτικό που κατέθεσε η ΕΟΚ στο δικαστήριο ή η σημερινή προκήρυξη εκλογών; Είναι προφανές ότι το ένα αντικρούει το άλλο. Ένα από τα δύο είναι ψευδές, είτε, δηλαδή, το επίσημο πρακτικό είτε η σημερινή ανακοίνωση.

Ενόψει όλων αυτών, εγείρονται σοβαρά νομικά θέματα για τη νομιμότητα της διαδικασίας. Και προκειμένου να αποφευχθούν δικαστικές διενέξεις σας καλούμε άμεσα να συγκαλέσετε Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα τον ορισμό του τόπου, του χρόνου και της διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021. Ώστε μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου να αναρτηθεί αυθημερόν νόμιμη πρόσκληση.

Σας επισημαίνουμε ότι εφόσον οι Αρχαιρεσίες αποφασιστεί να διεξαχθούν την 30η Μαΐου 2021, αύριο (Τετάρτη 14/4) είναι η τελευταία ημέρα ανάρτησης πρόσκλησης, σύμφωνα με τον Νόμο 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλασσόμεθα παντός νόμιμου δικαιώματος μας.

Η προσωρινή Διοίκηση που όρισε το Πρωτοδικείο υποχρεούται να τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών. Σε αντίθετη περίπτωση καταδεικνύεται ότι τελικός στόχος είναι η αποφυγή για μια ακόμα φορά της νόμιμης εκλογικής διαδικασίας.

Από τη μεριά μας ως πρωτοβουλία «ΔΩΣΕ ΠΑΣΑ» κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Επιπροσθέτως θέλουμε να επαναλάβουμε ότι όλα τα μέλη (και τα 21) της προσωρινής Διοίκησης έχουν το καθένα ξεχωριστά αλλά και εν συνόλω την ευθύνη των νόμιμων διαδικασιών».