Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Στον Αμύντα ο Βύρλας

Ένας ακόμα παίκτης του ΟΙΑΚΑ και ένα μεγάλο ταλέντο της Αργολίδας ο Παναγιώτης Βυρλας,θα παίξει σε ομάδα των Αθηνών στον Αμύντα που αγωνίζεται στην 
Α2 εθνική

Η Ανακοίνωση της ομάδας του Υμηττού

Ο ΑΟ Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με το Παναγιώτη Βύρλα. Ο 22χρονος center, με ύψος 206 εκατοστά θα ενισχύσει την ομάδα των ανδρών στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Ο Παναγιώτης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενος στη νέα του ομάδα: “Είμαι πολύ χαρούμενος που τη νέα μπασκετική χρονιά θα βρίσκομαι στην οικογένεια του Αμύντα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο τη διοίκηση και τον coach Κωνσταντινίδη για την εμπιστοσύνη τους. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα και είμαι σιγουρος πως θα έχουμε μια άριστη συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, αλλά και με το σωματείο. Εύχομαι να έχουμε μια ανταγωνιστική χρονιά με πολλές επιτυχίες και κυρίως υγεία.

Who Is Who

Γεννημένος στις 30 Μαρτίου του 1999, έχοντας καταγωγή από τη Δήμαινα Αργολίδας έριξε τα πρώτα του σουτ στα γηπεδάκια του ΑΟ Κορωνίδας Λυγουριού από τον οποίο πήρε μεταγραφή στον ΑΣ Προμηθέας Πατρών (2014) συμμετέχοντας στο παιδικό (6η θέση στο Πανελλήνιο πωτάθλημα και μέλος της καλύτερης πεντάδας), εφηβικό (2η θέση ΕΣΚΑΗ) και ανδρικό τμήμα (άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑΗ). Επίσης την επόμενη σεζόν καταλαμβάνοντας με το Εφηβικό την 4η θέση στο Πανελλήνιο (μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος) και την άνοδο με τους Άνδρες στην Α2 Εθνική. Την περίοδο 2016-17 συμμετείχε με τον Προμηθέα Πάτρας στη Basket League. Τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 ήταν μέλος του ανδρικού τμήματος του Έσπερου ΑΟ Παναγιάς Αλεξιώτισσας Πάτρας, στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, δανεικός από τον Προμηθέα Πάτρας.

Τις δύο τελευταίες περιόδους φόρεσε τη φανέλα του ΑΟ Οίαξ Ναυπλίου, δανεικός από την ομάδα του Προμηθέα Πάτρας, αγωνιζόμενος στη δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία, έχοντας την περασμένη σεζόν την καλύτερη επίδοσή του στην κατηγορία, με μέσο όρο 8,9 πόντους (βολές 25/33 75,76% , δίποντα 41/76 53,95%), 6,8 ριμπάουντ και 19,8 λεπτά συμμετοχής σε 12 αγώνες, με ρεκόρ καριέρας τους 17 πόντους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Ψυχικό.

Επίσης ήταν διεθνής με τις ομάδες Παίδων, Εφήβων και Ελπίδων της Χώρας μας.