Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Αργολίδας συγχαίρει τά σωματεία

Ως Επιτροπή Διαιτησίας θα θέλαμε να συγχαρούμε τις Διοικήσεις των ομάδων, τους  προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, 

τη Διοργανώτρια αρχή και  όλους όσους συνετέλεσαν ώστε το φετινό πρωτάθλημα σε όλες τις  κατηγορίες να είναι  ιδιαίτερα   ανταγωνιστικό και   ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του. Αν αναλογιστούμε τις  ειδικές συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε η φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας, όπως και τα σοβαρά οικονομικά  προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν,  όλοι μας  κατανοούμε ότι οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν από όλους ήταν τεράστιες.
  Επειδή αποτελούμε και εμείς ένα κομμάτι του παιχνιδιού, θα  θέλαμε να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό και κάποιες επισημάνσεις. Μπορεί να μην συνηθίζεται, όμως  εμείς θεωρούμε  ότι η επικοινωνία με  όλους σας, γιατί με κάποιους από εσάς υπήρχε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη τη δική μας όπως και του αθλήματος που υπηρετούμε.
  Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 400 παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες. Τα περισσότερα από αυτά διεξήχθησαν  ημέρα Κυριακή, γεγονός που δυσχέραινε ακόμα  περισσότερο το έργο μας και τις επιλογές μας, στη προσπάθεια μας να καλυφθούν όλα αυτά τα παιχνίδια με ίδιας δυναμικότητας τριάδες. Θεωρούμε, έχοντας ξεκάθαρη  άποψη κυρίως για τα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε, και μέσω χρήσης βίντεο, ότι τα όποια λάθη μας, που σίγουρα έγιναν, δεν επηρέασαν  τις προσπάθειες και τους  στόχους των ομάδων όλων των κατηγοριών . Εδώ θα θέλαμε να συγχαρούμε τους διαιτητές και τους βοηθούς οι οποίοι στα ιδιαίτερης κρισιμότητας παιχνίδια είχαν αντικειμενικά υψηλή απόδοση. Δυστυχώς πάντα  θα γίνονται   λάθη, άλλωστε καλός διαιτητής είναι αυτός που κάνει τα λιγότερα  λάθη  σε  κάθε παιχνίδι του. Με  κάποιους από εσάς αναπόφευκτα ήρθαμε και σε αντιπαράθεση, και αυτό όμως έγινε στην προσπάθεια μας να σας δώσουμε να καταλάβετε ότι τα λάθη μας δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται πάντα με προκατάληψη. Αξιοπιστία για εμάς είναι  όλοι οι διαιτητές να παίζουν όλες τις ομάδες, πάντα με γνώμονα του ότι ο κάθε διαιτητής έχει τις δικές του γνώσεις και ικανότητες σε σχέση με τους κανόνες του παιχνιδιού, διότι όσο και αν στοχεύουμε στη  κοινή εφαρμογή, αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί στο απόλυτο.  
  Τα τελευταία χρόνια, και από τις προηγούμενες Επιτροπές, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια σε σχέση με τη συνεχή επιμόρφωση, στην οποία συμβάλει καθοριστικά και η ΚΕΔ –ΕΠΟ με τα μαθήματα που αποστέλλει εβδομαδιαίος,  όπως και την ανανέωση του έμψυχου δυναμικού των διαιτητών της  Ένωσης μας. Νέοι διαιτητές, με ιδιαίτερη μόρφωση και φιλοδοξίες συνεχώς πλαισιώνουν τους πιο έμπειρους. Σε αυτή τη διαδικασία πάντα ζητάμε την συνεργασία σας, προτείνοντας μας νέους υποψηφίους διαιτητές. Εμείς ως επιτροπή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλουν αυτά τα παιδιά, που πιστέψτε μας είναι και σωματικά, και ψυχολογικά και οικονομικά επίπονες. Ευελπιστούμε ότι θα φτάσουν όλοι τους σε μια πολύ καλή  αγωνιστική κατάσταση η οποία θα τους επιτρέψει να πετυχαίνουν τους στόχους τους, είτε σε τοπικό είτε σε Εθνικό Επίπεδο. 
  Ευχόμαστε σε όλους σας καλή συνέχεια και καλή δύναμη στις προσπάθειες που καταβάλετε για την στήριξη του αναπτυξιακού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αργολίδας και ευχόμαστε να επιτύχετε τους στόχους που έχετε θέσει σε όλα τα επίπεδα.
Εκ της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Αργολίδας