Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Τρίτη θέση στους αγώνες ρομποτικής το ΝΈΟ ΣΧΟΛΕΊΟ

Τρίτη θέση στους Πανελλήνιους αγώνες Ρομποτικής – Νέο Σχολείο


- Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων έγιναν οι Πανελλήνιοι προκριματικοί αγώνες για τη Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής όπου η ομάδα ρομποτικής του Νέου Σχολείου "New School Robotics Team" κατέκτησε την 3η θέση στη κατηγορία “Future Engineers”.

- Στην κατηγορία αυτή οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα όχημα το οποίο θα οδηγεί αυτόνομα σε μία πίστα και θα αλλάζει τη πορεία του για να αποφεύγει τα εμπόδια στο δρόμο του. 

- Όλοι οι μαθητές της ομάδας Πληροφορικής, η Ηλιάννα, ο Θάνος, ο Φίλιππος, ο Λευτέρης, ο Σέργιος, ο Κωνσταντίνος, ο Βαγγέλης, ο Παναγιώτης, ο Γιώργος και ο Ηλίας εργάστηκαν πυρετωδώς για το εγχείρημα αυτό. Η νίκη αυτή ανήκει σε όλη την ομάδα. 

- Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους μαθητές Ηλία Κρίγκο, Γιώργο Κυριάκου, Παναγιώτη Μπάρλα και  τον καθηγητή Δημήτρη Καρδαρά, που εκπροσώπησαν το Σχολείο στους αγώνες και πρωταγωνίστησαν σε αυτή την προσπάθεια, διεκδικώντας μία θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.